Ellagro förvärvar Cepa Sp. z o.o.

Ellagro Group AB har förvärvat 100 procent av aktierna i Cepa Sp. z o.o., med tillverkning utanför Wroclaw i Polen. Bolaget är en produktionspartner till ledande teknikföretag.

Cepa Sp. z o.o. har fått en ny ägare. Familjen Håkansson har sålt dotterbolaget i Polen till Ellagro Group AB. Bolaget kommer att fortsätta och drivas i samma anda som tidigare.

"Vi startade verksamheten i Polen för 20 år sedan och har steg för steg byggt upp bolaget till vad det är idag. Vi kommer att fortsätta att driva och utveckla moderbolaget Cepa Steeltech, nu i mer renodlad form. Vi känner stort ansvar för det polska bolaget och har haft prioritering på att hitta rätt typ av ägare som kan ta bolaget till nästa investeringsnivå. Jag är mycket nöjd med att ha funnit en långsiktig och kompetent ägare i Ellagro - vi känner oss trygga i att både kunder och personal har kommit till en kvalificerad industriman." säger Michael Håkansson, VD Cepa Steeltech AB.

"Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet från familjen Håkansson att ta över vad de byggt upp. Cepa Sp. z o.o. är ett företag med hög servicenivå, starka och långa kundrelationer och ett riktigt bra team. Bolaget kompletterar och stärker på ett bra sätt våra andra verksamheter i Örebro och Västerås. Bolaget kommer fortsätta drivas med samma ledning och vara ett eget bolag - men utnyttja samarbete om kompetens och kapacitet när möjlighet finns. Under våren kommer Cepa Sp. z o.o. att byta namn till Ellagro Poland Sp. z o.o. Vi ser fram emot att tillsammans med management fortsätta utveckla verksamheten" säger Martin Kristiansson, VD Ellagro Group.