Våra enheter

Ellagro Västerås AB
Tunbytorpsgatan 20
721 37 Västerås
Tel: +46-21-80 21 80
Hitta hit

Ellagro Örebro AB
Handelsgatan 1
702 27 Örebro
Tel: +46-19-17 40 80
Hitta hit

Ellagro Örebro AB (leveranser)
Nastagatan 9
702 27 Örebro
Hitta hit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  
  
  
  
  
  
  
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

Kontakta oss!

Åke Häggkvist
Sales Director

Tel: +46-21-80 21 86
Skicka e-post

Vi kan produktion

Vi jobbar främst i stål, rostfritt, aluminium och koppar och erbjuder tjänster genom hela värdekedjan. Från produktutveckling och komponent-tillverkning till laserskärning, maskinbearbetning, plåtbearbetning, svetsning och montering. Många kunder är globala och ledande på sina marknader.

Produktutveckling

Läs mer >>

Maskinbearbetning

Läs mer >>

Laserskärning

Läs mer >>

Svetsning

Läs mer >>

Plåtbearbetning

Läs mer >>

Montering

Läs mer >>

Rostfritt

Läs mer >>

Aluminium

Läs mer >>

Stål

Läs mer >>

Koppar

Läs mer >>

Produktutveckling

Genom vårt produktutvecklingsteam får du spetskompetens inom konstruktion, material och produktion. Vi hjälper till, kommer med idéer samt testar lösningar såväl vid nyproduktion som vid produktförändringar. Eftersom teamet samarbetar nära med produktion redan från början, utarbetar vi kostnadseffektiva lösningar som gör våra kunder konkurrenskraftiga. Allt för att du som kund ska få ut så mycket som möjligt av samarbetet med oss.

Laserskärning

För att tillverka våra kunders produkter så effektivt som möjligt, håller vi oss uppdaterade med nutidens teknik. Vi har bland annat två toppmoderna laserskärmaskiner, med växelbord, från Trumpf. Maximal materialtjocklek är: stål 20 mm, rostfritt 12 mm och aluminium 10 mm.

Plåtbearbetning

I den kompletta maskinparken erbjuder vi kostnadseffektiv plåtbearbetning, kantpressning, gasskärning, stansning, klippning, rundbockning och gradning.

Kantpressning: Med sex stycken styrda kantpressar utför vi bockning av plåtkomponenter, med hög presskraft och lång bocklängd. Vi har också en bred uppsättning av verktyg, inklusive en hel del egendesignade och -tillverkade specialverktyg för kundunika lösningar.

Rundbockning: Vi rundbockar plåtar upp till 2 meter breda med en plåttjocklek om 1 till 15 mm.

Gasskärning: Vi skär upp till 4x2 meter stora detaljer med en plåttjocklek på 10–100 mm. Under 2014 kommer vi att investera i en kombinerad gas- & plasmamaskin med skärkapacitet upp till 200 mm.

Stansning: Vi har styrda stansmaskiner för både plåt och stång. I den effektiva stångstansen kan vi stansa stål upp till 10 mm, koppar upp till 16 mm och aluminium upp till 16 mm. I vår styrda multitool-stans stansar vi koppar, aluminium och rostfritt upp till 6 mm.

Kantbrytning: Vi har även en kantbrytningsmaskin som säkerställ en jämn kvalitet inför ytbehandling och optimala förutsättningar för svets.

Maskinbearbetning

Tack vare vår breda maskingpark med moderna fleroperationsmaskiner, bäddfräsar och svarvar, erbjuder vi både bredd och djup inom metallbearbetning, vilket resulterar i bästa metoden för kostnadseffektiv och kvalitetssäker bearbetning. Under 2014 planerar vi att förstärka vår svarvande kapacitet ytterligare.

Svetsning


Hos oss hittar du specialister på svetsning inom både robot- och manuell svetsning. Båda produktionsanläggningarna är svetscertifierade enligt 3834-2; Västerås är även svetscertifierad för tåg enligt EN 15085-2.

Vår personal har mycket hög kompetens inom svetsning. Vi utför ofta krävande svetsarbeten med hög precision i stål, rostfritt och aluminium. Alla svetsare är licensierade och vi har bland svetsspecialister med IWS-kompetens. Vi använder flera svetsprocesser: MIG, MAG, TIG, MMA och rörtråd. I vår robotsvetsning (ABB) tillämpas även CMT-teknik.

Montering

Som systemleverantör är det viktigt att erbjuda en förstklassig montering. Därför monterar vi kompletta moduler i serier som enstaka objekt. Liksom övrig produktion är vår montering flödesorienterad och kvalitetssäkrad.

Material

Koppar

Ellagro är ledande inom produktion av strömskenor, detaljer och system i koppar. Vi har en effektiv flödesorienterad tillverkning och erbjuder tjänster längs hela värdekedjan. Vår kundbas finns i Sverige, men vi exporterar även strömskenor till Asien, Nordamerika och Europa.


Kopparbearbetning:
Vi arbetar i plåt, stång, rör och bandmaterial, i allt från material med en tjocklek av 0,3 mm upp till 60 mm. Vi utför stansning, skärning samt låg- och högkantsbockning.

Lödning: Vår personal har hög kompetens inom lödning. Vi utför såväl induktions- som gaslödning. All personal som löder är licensierad.

Isolering/krympslang: Vi har lång erfarenhet av montering av krympslangar på strömskenor. Vi arbetar ofta nära kunden för att tillsammans ta fram det mest optimala lösningen. Vi har kontinuerligt ett 30-tal krympslangar på lager.

Isolering/lindning: Vi arbetar med isolering genom lindning av glasglimmerband och utför både mindre och större lindningsprojekt.

Montering: Som systemleverantör är det viktigt att erbjuda en förstklassig montering. Därför monterar vi kompletta moduler i serier som enstaka objekt. Liksom övrig produktion är vår montering flödesorienterad och kvalitetssäkrad.

Rostfritt

Vårt team för rostfritt är experter på produktion av såväl svetsade som maskinbearbetade konstruktioner. Vi utför ofta krävande svetsarbeten med hög precision i materialtjocklekar från 1 mm till 50 mm. Alla svetsare är licensierade och vi har bland annat svetsspecialister med IWS-kompetens.

Stål

Vi har ett mycket starkt stålteam som fulländat produktionen av såväl svetsade som maskinbearbetade konstruktioner. Vi utför ofta krävande svetsarbeten med hög precision i materialtjocklekar från 1 mm till 100 mm. Alla svetsare är licensierade och vi har flera svetsspecialister med IWS-kompetens.

Aluminium

Vi kan produktion av såväl svetsade som maskinbearbetade konstruktioner i aluminium. Flera av våra svetsare är licensierade för aluminium.

Kontakta oss!

Tommy Kihl
Sales Manager

Tel: 019-17 40 83
Mobil: 070-550 39 09
Skicka e-post

Erik Ahlmark
Managing Director Örebro

Tel: 019-17 40 86
Mobil: 070-550 38 60
Skicka e-post

Åke Häggkvist
Managing Director Västerås
Affärsområde: Totalaffärer, aluminium & svetsansvarig

Tel: 021-80 21 86
Mobil: 070-282 22 62
Skicka e-post

Ladda hem

Certifikat kommer